Een succesvolle pilot afgerond – en nu?

Hoi!

Leuk dat je meeleest – na een succesvolle pilot van 1 nov – 31 jan hebben we heel veel geleerd door de feedback die we hebben gekregen van scholen, ouders en leerlingen.

  • boter op brood inden de meeste kinderen niet lekker. De boter die we gebruiken is verrijkt met vitamine B12, een belangrijke voedingsstof die veel kinderen tekort komen.  We gebruiken het dus een paar keren per week of als het beleg “moet plakken”(hagelslag, koekjeskruimels)
  • groenten, fruit, noten en andere schijf-van-vijf snacks bij de boterhammen zijn gewaardeerd – dit blijven we doen
  • simpele smaken bevallen de kinderen beter dan bijv, pesto, mosterd of tapenade. Voortaan gebruiken we geen of weinig sauzen in de boterhammen
  • kip kerrie, zalmsalade, tonijnsalade, hummus vinden de meeste kinderen wel lekker; die blijven we af en toe gebruiken.

Met het eind van de pilot komen er ook een paar belangrijke veranderingen:

  • Helaas merken we dat we financieel er niet helemaal uitkomen en zijn dus genoodzaakt om de prijzen van onze trommels te verhogen naar €3,30
  • Het bereik van onze bezorging is ook veel breder dan wat we hadden verwacht. In het begin viel de bezorging naar Crooswijkse scholen wel mee, maar met ons huidige bereik van Rozenburg tot Zoetermeer moeten we ook bezorgkosten aanrekenen voor scholen die verder dan 2 km van onze keuken in Crooswijk liggen. Hiervoor brengen we €0,30 per km in rekening. 
  • Tijdens de pilot hebben we broodjes van Bracamonte besteld voor de bezorging op vrijdag / consumptie op maandag. in verband met een reductie van hun assortiment en prijsverhogingen is dat niet meer een slimme optie. Op vrijdags gaan we dus zelf-gemaakte trommels leveren, met crackers, rijstwafels, maiswafels en andere langer houdbaar producten. 
  • Vind je het duur? We leggen graag uit waar je er voor betaalt – het gaat echt niet alleen om broodtrommels maar ook om hoe we iedereen die we tegen komen een stuk verder kunnen helpen in het leven. Kijk op onze FAQ’s voor een uitleg over waar je ervoor betaalt.

Deze veranderingen gaan per 13 februari in. 

Heb je nog vragen of wil je je feedback ook geven? Dat kan altijd door een mail te sturen aan post@boterhamsters.nl of met Pip te appen: 06 33798430