Informatie voor Scholen

In het kort:

De Boterhamsters zijn een team gemotiveerd sociaal ondernemers die willen zorgen dat geen kind met een lege maag op school moet leren. Dit lossen we op door een koelkast met #schijfvanvijf maaltijden op school te zetten en onderhouden/bevoorraden.

Hoe werkt het?

Op Dag 1 brengen de Boterhamsters een bestickerde koelkast naar school en een aantal maaltijden om erin te zetten. De maaltijden worden gemaakt door vrijwilligers voor iedereen op school om het hongerprobleem op te lossen en de docenten te ontzorgen. Deze maaltijden worden dagelijks, tijdens lesuren, naar school gebracht en overgebleven maaltijden van de vorige dag worden teruggestuurd naar de Crisiscateringwinkel in Crooswijk om verspilling te voorkomen.

Wat zit er allemaal in een boterham(ster)box?

Het idee is de kinderen een goed voorbeeld te geven van gevarieerd, gezond en ook lekker eten. Dat betekent dat we voornamelijk vezelrijk (bruin) brood gaan gebruiken, en dat er een balans gaat zijn tussen zoet en hartig. We streven ook om zo inclusief mogelijk te zijn met onze maaltijden: dat betekent dat we rekening houden met verschillende dieetwensen (zoals vegetarisch en halal).

Hier zijn ene paar voorbeeld menu’s:

Wat hebben we van school nodig?

We hebben alleen maar een contactpersoon nodig, voor communicatie over acute problemen (bijv. als de koelkast kapot gaat).

Als er iets is, mag je contact opnemen met Pip: 06 33798430 / pip@hotspothutspot.nl

Communicatie

De Boterhamsters nemen alle verantwoordelijkheid voor het communiceren over onze diensten naar docenten, leerlingen en ouders toe.

Voor de leerlingen presenteren we een video of brief om voor te lezen of iets dergelijks om de leerlingen op de hoogte te brengen op een creatieve, verhaal-gebaseerde manier.

Aan docenten en ouders wordt informatie over onze diensten en producten gecommuniceerd via email. Ouders, docenten en leerlingen mogen ons ook direct benaderen met vragen of opmerkingen. post@boterhamsters.nl

Prijzen

Je betaalt eenmalig €775 (incl. btw) voor een vitrinekoelkast en €3,30 per boterhamsterbox (incl. btw).

Kort na het aanmelden krijg je altijd een offerte voor de eerste week. Daar mag je er mee of niet mee akkooord gaan.

Facturen worden wekelijks gestuurd.

Aanmelden

Wil je je school aanmelden? Dat kan via dit formulier. Vul het in en we sturen ze zsm een offerte per email:

Kom je niet uit met het formulier? Stuur een mail naar post@boterhamsters.nl