waar betaal je voor?

Boterhamsters is een onderneming van hotspot hutspot – dat betekent dat we niet alleen een goed doel hebben, maar een veelzijdige duurzame aanpak nemen om iedereen de we tegen komen een stuk verder te helpen in het leven.

De €3,30 die je betaalt voor een broodtrommel is dus niet alleen om het product, verpakking en productiewerk te bedekken; want met je geld doen we veel meer:

  • Wanneer mogelijk verwerken we voedselreststromen – eten die anders weggegooid zou worden vanwege een imperfecte uiterlijk – en die kost veel regelen, benzinekosten en mannenkracht (ophalen, sjouwen, inladen, lossen, etc.) Dit vinden we niet erg want we zijn tegen voedselvverspilling en dit geeft mensen die interesse hebben in de logistiek een kans om het te proberen en erin te ontwikkelen.
  • Doordat we meer dan 500 trommels produceren op een dag en deze bezorgen op meer dan 20 adressen, zijn we genoodzaakt om extra betaalde krachten erbij te betrekken. Dit doen we bewust door garantiebanen aan te bieden aan een van onze vrijwilligers die er klaar voor zijn om een nieuwe stap naar zelfredzaamheid te nemen.
  • Verder bieden we ruimte en mogelijkheden voor vrijwilligers om zicht zelf te ontwikkelen, om hun dromen te ontdekken en stappen ernaar te zetten. We maken een bewuste keus om een ruimte te maken voor mensen die niet in het systeem passen, en daardoor voelen ze zich eindelijk veilig om meer te durven willen voor hun leven.
  • We zorgen niet alleen voor de verantwoord productie van onze broodtrommels, maar ook voor de verantwoord behandeling van de restjes. Door de groei is het niet altijd mogelijk voor al de overgebleven trommels in onze Crisiscateringwinkel terecht te komen, en daardoor vervoeren we ook overgebleven broodjes naar daklozenopvangen waar ze heel hard gewaardeerd zijn.